Sarı Kantaron Yağının Faydaları

27-07-2022 01:30
Sarı Kantaron Yağının Faydaları
Sarı Kantaron Yağının Faydaları


Sarı kantaron çiçeği kendiliğinden yetişen yabani bir bitki olmasının yanı sıra tohumu kullanılarak saksıda yada bahçede yetiştirilebilir. Haziran ayında çiçek açmaya başlayan kantaron bitkisi , temmuz ayında toplanmaya başlanır. Oldukça faydası bulunan bu çiçekten elde edilen yağ bir çok rahatsızlığa karşı kullanılmaktadır. Aynı zamanda kantaron çiçeği kurutularak yada taze olarak da kullanılmaktadır.

-  Sarı kantaron yağı genellikle cilt rahatsızlıklarına karşı kullanılır , ciltte oluşan yaraları iyileştirme özelliği vardır aynı zamanda yaraların cillte iz ve leke bırakmadan iyileşmesini sağlar.
Mantar ve çeşitli alerjik deri sorunlarını gidermesi de sarı kantaron yağının faydaları arasındadır.
-  Gebelikte oluşan çatlaklara karşı kullanılabilir. cildin esnemesini sağlayarak çatlak oluşumunun önüne geçer.
-  Sarı kantaron yağı ,Böcek ısırıklarına karşı kullanılabilir. Ağrıyı dindirme ve zehri atma özelliği vardır.
-  Sarı kantaron yağı antioksidandır. 
-  Cilt üzerinde oluşan iltihablı yaralara ve akneye karşı etkilidir.
-  Yanıklara karşı faydalıdır, deride oluşan yanıkların iyileşmesini hızlandırır ve deriyi onararak iz oluşmasını en aza indirir
-   Ağız çevresi uçuk ve dudak çatlaklarına iyi gelmesi de sarı kantaron yağının faydaları arasındadır.
-  Cildi yaşlanma etkilerine karşı korur, sarı kantaron yağı yaşlanma karşıtıdır, hücreleri yeniler ve cildin daha genç görünmesini sağlar
Sarı kantaron yağı saç derisinde oluşan egzamaya karşı da etkilidir aynı zamanda kepeği önler ve saçları besler. Saç derisini iyileştirme özelliğiyle saç köklerini besler ve saç dökülmesini önler.
-  Sarı kantaron yağı eklem ağrılarına iyi gelir. Ağrılı bölgeye sürüldüğünde ağrıyı dindirir.
Sarı kantaron yağı, cilt rahatsızlıkları dışında da bir çok rahatsızlığa iyi gelir , örneğin ; şişkinlik, kabızlık ve gaz sancıları gibi sindirim sorunlarına karşı fayda sağlar.
Sarı kantaron yağı mide yaralarına karşı etkilidir, mide ülserine iyi gelir.





Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?
-  Sarı kantaron yağı harici olarak az miktarda cilde sürülerek iyice masaj yaparak cilde nüfuz etmesi sağlanarak kullanılır.
-  Dahili olarak günde iki defa sabah ve akşam olmak üzere bir çay kaşığı kadar içilebilir. Sarı kantaron yağını mide sorunlarınız için içerek kullanacaksanız sarı kantaron yağını güvenli bir markadan temin ediniz. Gerçek kantaron yağı olduğundan emin olunuz.
-  Sarı kantaron yağını cildinize uyguladıktan sonra güneş ışınlarına maruz kalmayınız. Sarı kantaron yağı sürdükten sonra güneşe maruz kalmak ciltte yanığa sebep olabilir.

Sarı Kantaron Yağı
Sarı kantaron yağı almak için linke tıklayınız.
https://www.hataypazar.com/urun/sari-kantaron-yagi

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.